14 juni 2024

Blog

Door admin jun12,2024

Week 24.

Woensdag 12 juni.

De weergoden zijn ons nog steeds niet gunstig gezind, wederom betekent dit vertraging om de goten te maken en alle andere werkzaamheden die hierna pas kunnen worden gedaan. Denk aan de binnenzijde van de kap, en het aanbrengen van de isolatie in de delen waar nu dus nog gewerkt moet worden. We worden niet depri en blijven vooruit kijken, jammer is het wel. Alles schuift weer een week op. Ondanks de regen gaan we wel door met plannen van van alles. Er is nog heel veel te doen.
Vandaag hebben we een gesprek gehad met het COA en de mogelijkheden die het Posthuis kan bieden aan de vluchtelingen/asielzoekers die verblijven op de boten in het Spaarne en de Conradkade. Zij willen graag een steentje bijdragen aan de Haarlemse gemeenschap en daar waar mogelijk dus ook bij de herbouw van het Posthuis. We hebben het e.e.a. op een rij gezet en hopelijk gaat dit voor beide partijen een win win situatie opleveren. Wij kijken in ieder geval wel al uit naar deze samenwerking.

Week 23.

Donderdag 6 juni.

Vandaag hebben we een partij hout van de provincie Noord-Holland mogen ontvangen. Dit hout was het dak van een loods in Vijfhuizen. Het dakhout (ongeveer 9 cm breed per deel) gaan we gebruiken voor het afwerken van het dak aan de binnenzijde. Firma de Wilde (die het heeft ontmanteld en gratis naar ons heeft vervoert) was vanochtend om precies 10.00 uur bij het Posthuis. De pakketten, drie in totaal, werden vlak voor het Posthuis gelost, hierna hebben we met een aantal vrijwilligers het geheel verplaatst en opgestapeld zodat we het de komende weken kunnen gaan schuren en behandelen (tegen houtworm) om het dan in te kunnen timmeren. Weer een mooie stap gezet. Op naar volgende week, gaat het lukken om de goot in straat te maken en de riolering aan de voorzijde in te graven?

 

Week 22.

Vrijdag 31 mei.

Vandaag voor het eerst sinds hele lange tijd het Posthuis weer op slot gedaan.

Drie dagen buffelen. De medewerkers van Haarlemse Timmerwerken drinken de koffie “on the job” en de lunch is even snel wat tussendoor. Het werk moet klaar! Dat is gelukt vandaag. Het stellen van de kozijnen gisteren was een klus, maar vandaag waren we zover voor het plaatsen van het dubbele (veiligheids) glas. De kozijnen waren zwaar, maar wat te denken van de ramen, 46 kilo, 60 kilo en zelfs 75 kilo per stuk, dit afhankelijk waar ze in de pui of deur kwamen. Het plaatsen van de ramen is een hele klus, eerst moeten de kozijnen ingeplakt worden met een luchtdichte tape. Ook de glaslatten worden hiervan voorzien. Alles bij elkaar zo’n kleine 250 meter tape hebben we geplakt… Het voelt heel goed dat we vandaag voor het eerst sinds een hele lange tijd het Posthuis weer hebben kunnen afsluiten. Op hoeken van de pui moeten er wel nog sluitstukken worden geplaatst, maar tjee, het is wind en waterdicht!!

Donderdag 30 mei.

Gisteren en vandaag zijn we druk geweest met het plaatsen en afstellen van de pui aan de zijde van de speeltuin. Gisterochtend kwamen de kozijnen van Timmer fabriek van Heerden aan bij het Posthuis. De loei zware delen van de pui zijn met veel mankracht op hun plaats gezet. Dat de meeste tijd wordt versleten met passen en meten bleek gisteren ook. Aan het einde van de dag konden we trots zijn op het resultaat. De lange kant zat erin!

Vandaag zijn we verder gegaan en hebben we ook de zijkanten kunnen plaatsen. Toen alles er in zat wat het mogelijk om de pui in zijn geheel waterpas en recht af te stellen. Ook nu weer een hele klus om dit allemaal goed voor elkaar te krijgen. De prachtige grote deuren gaan soepel open en dicht. Wat een fraai gezicht van binnen en van buiten als alles open staat. Als het morgen gaat zoals we hopen dan zetten we de isolatie aan de onderzijde terug en gaan we het glas plaatsen.

Week 21.

Vrijdag 24 mei.

Als je langs bent gelopen bij het Posthuis dan zul je hebben gezien dat er deze week geen activiteiten zijn geweest. Het is even wachten op het plaatsen van de  pui. Zoals het er nu uitziet gaan we op woensdag 29 mei met het plaatsen beginnen. Dit wordt dan later, week 23, opgevolgd door de dakramen aan de zijde van de speeltuin. Als de pui is geplaatst zijn we water en winddicht. wederom een mijlpaal.

Binnenkort kunnen we weer flink wat hulp gebruiken. We krijgen dakdelen van een oude loods vanuit de provincie Noord Holland in Vijfhuizen. Als deze op de bouwplaats worden gebracht dan moeten ze worden schoongemaakt, behandeld tegen houtworm en enigszins geschuurd. Hierna kunnen ze in het plafond worden aangebracht als ook hier de isolatie is aangebracht. Naast dit alles willen we ook graag een begin maken met het opknappen van de grote deuren en de raampjes aan de zijde van de Mercuriusstraat.

Over deze klussen zullen we komende week een mail naar alle aangemelde vrijwilligers sturen.  

Week 20.

Dinsdag 14 mei.

Gisteren dachten we dat de Pui geplaatst zou gaan worden, helaas bleek dat we een communicatie foutje hadden in de datum. De Pui wordt volgende week.

Vandaag, dinsdag klopte het gelukkig wel. Warmteplan, helemaal uit Brummen, kwam en heeft een groot gedeelte van de isolatie ingeblazen. Geen klus waarbij we echt konden helpen, maar wel een klus waar nogal wat stof vrij komt. Fascinerend om te zien hoe cellulose samen met houtvezels mengt en een redelijk vast vorm aanneemt als het is ingeblazen. Wil je meer weten over dit product kijk dan op Warmteplan.nl

Bekijk hieronder de video’s voor het inblazen van het materiaal, het invoeren vanuit de pomp en het verplaatsen door de slang.

Inblazen van het materiaal

De verwerking via de pomp

Het is net een omgekeerde stofzuiger

Week 19.

Vrijdag 10 mei.

Donderdag en vrijdag is het stil geweest op de werkplaats. Aanstaande maandag 13 mei gaat er weer een mijlpaal geplaatst worden. Door Timmerfabriek van Heerden zal samen met Haarlemse Timmerwerken de pui aan de zijde van de speeltuin worden geplaatst. Hiermee zijn we dan wind en waterdicht, nog niet afgewerkt maar tegen de elementen beschermd. Dinsdag zal Warmteplan beginnen aan het inblazen van de isolatie aan de binnenzijde. Heb je interesse om deze werkzaamheden te aanschouwen? Kom dan even langs.

Woensdag 8 mei.

Vanochtend hebben we zoveel mogelijk afval met de aanhanger afgevoerd naar Spaarnelanden. Gisteren konden we, met toestemming van de kermis organisator, ook al acht grote zakken en afdekfolie (verwijderd van het dak voor het plakken van het EPDM) kunnen storten in een grote vuilcontainer van de kermis. De bouwplaats is weer redelijk opgeruimd. Door het afval steeds zelf af te voeren hebben we inmiddels twee te huren vuilcontainers bespaard!

Vandaag ook vier grote brandwerende deuren opgehaald bij kinderopvang CompaNanny. Deze deuren zullen aan de binnenzijde worden gebruikt.

Maandag 6 mei.

Vandaag wederom verder gegaan met het afwerken van de folie en de benodigde latten voor het later aan te brengen ESB. Op vijf dagvlakken en twee zijvlakken na is de klus klaar. De dakvlakken moeten vanaf een hoge steiger worden aangebracht, dit gebeurt door HTW.

 

Week 18.

Vrijdag 3 mei.

De eerste forse buien hebben we doorstaan. Vandaag zijn we aan de binnenzijde verder gegaan. Het plaatsen van de folie schiet nu op, aanstaande maandag zal ook deze klus nagenoeg klaar zijn. Slechts twee vakken blijven nog op omdat daar nog ramen geplaatst gaan worden.

Donderdag 2 mei.

Het dak is nu echt helemaal tegen de regen beveiligd. Wat een goed gevoel! De mannen van Kroon en Zoon hebben een mooi stukje werk geleverd. In de komende weken worden de goten op maat geplaatst. Handwerk en slim inmeten.
Haarlemse Timmerwerken heeft vandaag weer een flinke “boost” gegeven aan het aanbrengen van de folie voor isolatie in het dak. Een lastige klus om de gehele dag boven je hoofd aan het werk te zijn.

Woensdag 1 mei.

Vandaag hebben we de zijde aan de Mercuriusstraat dicht gemaakt. Aan de zijde van het park zijn we net over de helft gekomen. Morgen, donderdag maken we die zijde helemaal af en zal ook de nok ingepakt zijn met EPDM. 
 

Dinsdag 30 april.

Koningsdag is achter de rug. Kennelijk weten lieden die het mijne en het zijne niet kunnen onderscheiden de weg naar het Posthuis te vinden. Zo is er een kratje bier, redelijk verstopt, meegenomen en zijn er eerder ook nogeens vier rollen EPDM dakbedekking vanaf de steiger weggenomen. De schade van het laatste is twaalfhonderd euro… de dief moet hebben geweten wat hij met dit materiaal kan doen.
Vandaag is meer dan de helft van de zijde aan de Mercuirusstraat geplakt met het EPDM, de definitieve dakbedekking door de firma de Kroon en Zoon.

Week 17.

Vrijdag 25 april.

 De tussenvloer is klaar en er zijn twee dakramen gemonteerd op het dak aan de voorzijde. Verder is aan de achterzijde de opgeven van folie en tengels voorzien. HTW heeft aan de speeltuin zijde aan de betonvloer isolatie materiaal op maat gemaakt. Dit moet straks voorkomen dat er ook vocht in de fundering kan trekken. Volgende week wordt verder gegaan met het aanbrengen van folie aan de binnenzijde van het dak. Op dinsdag zal Loodgieter Kroon & Zn beginnen met het aanbrengen van EPDM op het dak en het maken van de goten.
Nu het weer wat beter lijkt te worden gaan we ook aan de oude kozijnen beginnen. Vrijwilligers om verf te krabben en te gronden zijn welkom. Heb je tijd om te helpen? Neem dan even contact op met secretaris@posthuiszaanenpark.nl dan kunnen we afstemmen over het juiste moment.

 

Woensdag 24 april.

 De tussenvloer is vandaag door Haarlemse Timmerwerken grotendeels aangebracht. Donderdag 25 april wordt het afgemaakt en kan verder worden gegaan met het aanbrengen van de folie waarachter het isolatie materiaal wordt ingeblazen. Vandaag is ook een beveiligingscamera op de bouwplaats geplaatst. Dit in verband met de kermis. De camera is gesponsord door de kermis organisatie. Niet alleen is er nu licht op de bouwplaats maar dus ook camera toezicht. Alpha Security zal dagelijks na afloop  van de kermis een extra ronde maken langs het Posthuis.

  

Week 16.
Vrijdag 19 april
Vandaag is het gelukt om zijwand aan bovenzijde (kant speeltuin) te prepareren voor de isolatie alsmede twee vakken van het dak. Het werken met steigers betekent ook dat er minder mensen aan het werk kunnen dan op de donderdag. 

Donderdag 18 april
We zijn vandaag met een flink aantal vrijwilligers onder leiding van Haarlemse Timmerwerken bezig geweest met aanbrengen van damp doorlatende folie aan de zijde van de Mercuriusstraat. Morgen gaan we aan de slag met het dak en de voor- en achterzijde. 

_____________________________________________
Maandag 15 april

 Code Geel heeft roet in het eten gegooid, de firma Kroonenzn zou vandaag beginnen met het aanbrengen van EPDM op het dak. We hopen dat het weer deze week verbetert zodat ook deze klus kan worden geklaard. Haarlemse Timmerwerken werkt nu aan de binnenzijde. Vandaag zijn ravelen geplaatst voor de dakramen.
Donderdag, vrijdag en zonodig zaterdag wordt aan de binnenzijde folie aangebracht zodat de firma Warmteplan het isolatiemateriaal kan inblazen. WE ZOEKEN NOG VRIJWILIGERS OM TE HELPEN.
—————————————————————————-

Week 15
Deze week is er aan de bouw niets gedaan. Dinsdag zijn er twee bouwlampen met een sensor opgehangen. Het licht gaat aan als er beweging is op het bouwterrein binnen de hekken aan de speeltuin zijde.

Afgelopen weekeinde is getracht het Eco Toilet in de brand te steken. Gelukkig is het bij een poging gebleven. Dat we alert moeten blijven blijkt wel.

Woensdagochtend was er een bijzonder moment, een flink aantal directeuren van de gemeente kwamen tijdens een fietstour door Haarlem Noord ook langs het Posthuis. Onze voorzitter, Henk Jansma, heeft ze met een sprankelend verhaal meegenomen in de ups en downs van de herbouw van het Posthuis. De betrokkenheid van de gemeente blijft groot.

Donderdagmiddag is de aanhanger met afval geleegd. Het hout dat geschikt is als aanmaakhout voor een kachel of openhaard houden we apart. Heb je belangstelling voor hout mail dan even naar secretaris@posthuiszaanenpark.nl

By admin

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *